søndag 12. april 2009

Døden er død!

Døden er død!

Menneskehetens siste og største fiende er overvunnet. Det vi alle frykter og flykter fra, men som uunngåelig nærmer seg dag for dag, har møtt sin overmann!

Døden er død!

"Det var umulig for døden å holde ham fast," utbryter Peter i Apg.2. Ser du lenkene som brytes, murene som sprenges, lyset som overvinner mørket, livet som overvinner døden? Og døden er død, en gang for alle. En gang for alltid.

Livet er levende!

Jesu oppstandelse forteller som krefter som gir liv der dødskreftene før regjerte. Om et liv som ethvert menneske kan få del i. 1.påskedag er ingen engangshendelse! Det er Guds bevis på at døden er død og livet er levende - og dette livet kan vi få del i:
Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle bli forvandlet, i ett nu, i et øyeblikk, ved den siste basun. For basunen skal lyde, og de døde skal oppstå uforgjengelige, og vi skal bli forvandlet. For dette forgjengelige må bli ikledd uforgjengelighet, og dette dødelige må bli ikledd udødelighet. Men når dette forgjengelige er blitt ikledd uforgjengelighet, og dette dødelige er blitt ikledd udødelighet, da blir det ord oppfylt som står skrevet: Døden er oppslukt til seier. Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier? Dødens brodd er synden, og syndens kraft er loven. Men Gud være takk, som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus!
1 Kor 15,51-57

Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør.

Jesus i Joh 11,25

God påske!

2 kommentarer:

  1. Hei og H!
    Veldig fornøyd med at du er tilbake i bloggverdenen! Har vært flott å surfe innom å lese dag for dag!

    Er det ting du har skrevet før, eller er det blogga på direkten?

    Uansett, veldig bra! Håper mange er inne å leser!

    SvarSlett
  2. Hei og takk for det. :)

    Har stort sett blogga på direkten. Har litt tid til overs til å tenke for tiden, og da kommer det forhåpentligvis noe fruktbart ut av det. Hyggelig at du liker det.

    Snakkes!

    SvarSlett